preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload

Cecilia Stefănescu - scenarist şi autoarea romanului Legături Bolnăvicioase

Nascuta in 1975, in Bucuresti, Cecilia a absolvit Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti si a obtinut masterul in Teoria Literaturii si Literatura Comparata a aceleiasi facultati. A publicat in volumele colective Ferestre 98 (1998) si Tescani 40238 (2000).
Cecilia-Stefanescu2.jpgDebuteaza editorial cu Legături bolnăvicioase, ed. I, Paralela 45, 2002, editia a II-a, Polirom, 2005. Romanul a fost tradus in franceza si este in curs de publicare la Editura Phébus.
A lucrat in presa si in edituri, a predat seminarii de Teoria Literaturii la Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti, a publicat articole in reviste precum „Dilema“, „Vineri“, „Exces“, „Madame Figaro“ „Design Buletin“, „Interval“, „Cahiers roumains d’études littéraires“, „Cotidianul“, „Curentul“, „Observator cultural“, „Dilema veche“.
A terminat al doilea roman, Intrarea Soarelui, in curs de publicare la Editura Polirom.

{ English Language Icon }


Making of