preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload

Tudor Giurgiu – Regizor

tudor_giurgiu.jpgNascut in 1972, in Cluj Napoca, Tudor a absolvit in 1995 Facultatea de Film si Teatru, sectia Regie Film si a lucrat ca asistent de regie al unor importanti regizori romani precum Lucian Pintilie si Radu Mihaileanu.
Intre 1998 – 1999 a fost director de creatie in cadrul Atomic TV, primul post national de muzica din Romania.
Regizor al unor reclame si videoclipuri, Tudor a lucrat cu cele mai importante agentii de publicitate si formatii din Romania – videoclipul Innocent Thoughts a primit premiul pentru Cel mai bun videoclip in 1997. Videoclipurile formatiilor hip-hop La Familia si BUG Mafia au castigat acelasi premiu in anii 1999 si 2000, la fel si videoclipul formatiei Omul cu Sobolani – Dezorientat, in 2002 la Festivalul Televest.
Este producator si regizor al documentarului Hausmeister (despre comunitatea germana care traieste in Transilvania), premiat la festivalul Dakino 2000 – Premiul Criticii si premiul pentru Cel mai bun regizor. De asemenea a produs si regizat scurt metrajul Popcorn Story prezentat in 2002 la festivaluri precum Berlin (Panorama), Brisbane, Bilbao, Warsaw.
Tudor este producatorul filmului Marele Jaf Comunist, coproductie Les Films D’Ici – BBC – ZDF – France2, selectat pentru festivalul documentar IDFA si premiat la festivaluri ca Madrid, Pessac, Gyor.
In anul 2002 Tudor a infiintat Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) – primul festival international de film din Romania. Intre 2002-2005 a fost directorul festivalului, acum ocupand functia de Presedinte Onorific al TIFF-ului.
Din iulie 2005, Tudor Giurgiu a fost numit Presedinte Director-General al Televiziunii Romane (TVR).

Filmografie:

2006 – Legături Bolnăvicioase (fictiune, lung metraj) – Regizor
2005 – Marele Jaf Comunist (documentar, lung metraj) – Producator
2001 - Popcorn Story – ( fictiune, scurt metraj) – Regizor
2000 - Hausmeister (documentar, lung metraj) – Regizor
1994 - (S)He’s Alone in the World - (fictiune, scurt metraj) – Regizor
1993- Neighbors - ( fictiune, scurt metraj) – Regizor

{ English Language Icon }


Making of