preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload

www.filmup.leonardo.com - Love Sick (Mauro Corso)

Realizat după romanul omonim al Ceciliei Ştefănescu, Love Sick (titlul în limba română este "Legături bolnăvicioase"), relatează aventura lui Alex şi Kiki, două prietene care nu după mult timp se îndrăgostesc. Dar una dintre cele două fete are o relaţie ambiguă cu fratele său, care face ca relaţia lor să fie dificilă şi conflictuală.

Filmul regizorului Tudor Giurgiu nu insistă asupra aspectelor relaţiei dintre cele două fete care ar putea da în morbid sau voyeuristic, ţinând cont de prezenţa constantă a unei relaţii incestuoase ascunse între frate şi soră. Aceste tematici sunt lăsate pe fundal, deşi reprezintă un factor determinant pentru desfăşurarea scenariului (semnat de autoarea cărţii după care a fost realizat filmul). Ceea ce doreşte să relateze Giurgiu este o poveste de dragoste care întâmplător are ca protagoniste două fete. Alex şi Kiki nu-şi trăiesc relaţia în mod normal, fără a se preocupa de lumea din jur, în mod exclusiv şi absolut. Ca toţi îndrăgostiţii. De altfel, ele sunt total inexistente pentru persoanele din jur, poate şi pentru că homosexualitatea feminină este adesea greu de identificat. Dar nici o relaţie, nici chiar cea mai pură şi adolescentină, nu poate exista când este lovită de o reţea de minciuni şi secrete. Tema filmului este chiar aceasta: cum lipsa de sinceritate a uneia dintre părţi poate distruge o relaţie, ţinând cont de o întrebare pe care şi-o adresează chiar Kiki: "Dacă într-o relaţie între două persoane, una dintre acestea se comportă moral iar cealaltă imoral, relaţia va fi morală?". Dialogurile sunt fireşti, dar nu se remarcă printr-o vervă inventivă specială. Este interesantă discuţia despre Chateaubriand, o ilustrare a modului în care se pot discuta indirect probleme întâmplătoare şi foarte personale. În acest caz prin intermediul literaturii.

Romantic şi melancolic, filmul "Love Sick" se bazează în primul rând pe cele două tinere actriţe, care prin micile lor gesturi reuşesc să creeze o poveste simplă, dar emoţionantă în felul ei.

{ English Language Icon }


Making of