preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload

Despre film

ls_03.jpgLegături bolnăvicioase reprezinta debutul in lung metraj al regizorului Tudor Giurgiu. Filmat intr-o luna si jumatate in diferite locatii din Bucuresti si in satul Pietrosita din judetul Dambovita la sfarsitul verii trecute, filmul are in spate o echipa de oameni tineri.

Din echipa de filmare au facut parte nume binecunoscute atat din cinematografie, cat si din teatrul romanesc. Imaginea filmului este semnata de Alex Sterian, unul dintre cei mai apreciati operatori romani, avand la activ numeroase productii artistice si publicitare, iar decorurile au fost realizate de Adriana Grand, un scenograf cu o activitate remarcabila in teatrul romanesc.
Avand la baza romanul omonim al Ceciliei Stefanescu, care este totodata si scenarista filmului, Legaturi bolnavicioase prezinta povestea unor tineri aflati intr-un moment de confuzie sentimentala. Kiki, Alex si Sandu – protagonsitii filmului – vin sa ii contrazica pe cei care cred ca viata la 18, 19 ani se vede doar in alb si negru. Se poate intampla ca o fata sa nu se indragosteasca neaparat de un baiat, iar un baiat sa nu se indragosteasca neaparat de fata potrivita…

Maria Popistaşu (cunoscuta din filme precum mult premiatul Sex Traffic – 8 trofee BAFTA castigate din 9 nominalizari), Ioana Barbu (proaspat absolventa a UNATC-ului) si Tudor Chirilă (liderul formatiei “Vama Veche”) sunt cei trei actori fara de care, regizorul Tudor Giurgiu spune ca nu ar fi reusit sa faca absolut nimic.
Ioana este o actrita la debut, dar cu premii castigate pentru rolurile din scurt metrajele in care a jucat in perioada studentiei. “Cu chipul ei angelic, diafan si total din afara peisajului de Bucuresti, fara sa vrea, Ioana mi-a dat peste cap toate planurile de casting” recunoaste Tudor Giurgiu. Cat despre Maria si Tudor, regizorul spune ca “au confirmat ca sunt doi excelenti actori de film, din pacate, foarte putin folositi in Romania”. Pe langa cei trei protagonisti, din distributia filmului mai fac parte si alti actori de renume precum Cătălina Murgea, Mircea Diaconu, Virginia Mirea si Tora Vasilescu, cat si nume celebre din showbiz-ul romanesc: Mihaela Rădulescu si Dragoş Gărdescu, alias Puya.

In luna februarie, Legături bolnăvicioase a fost prezentat in premiera mondiala absoluta in cadrul Festivalului International de Film de la Berlin, in sectiunea Panorama.


Making of