preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload

Alexandru Sterian – Director de imagine

S-a nascut in 1968 in Bucuresti, iar in 1994 a absolvit Academia de Teatru si Film, Sectia de Imagine.
In 2004 a fost director de imagine la filmul Revolutia Franceza, o productie Partisan Film pentru canalul TV History si in 2002 pentru filmul produs de Dimension Film, Mimic Sentinel. In acelasi an este cameraman pentru scenele de lupta din filmul Cold Mountain, iar in 2001 cameraman echipa 1 a filmului Dracula Resurrection.
In 2001 a facut echipa cu Tudor Giurgiu la Popcorn story, fiind director de imagine al scurt metrajului produs de Libra Film si C.N.C.
In 2000 Alex a fost director de imagine la echipa 2 a filmului Princess of the thief’s, iar in 1999 cameraman echipa 1 la Nemuritorul IV – Sfarsitul jocului.
In 1996 a fost cameraman la Small Time, film castigator al premiului Cel mai bun film american in cadrul Festivalului de film din Santa Barbara.
Alex Sterian este unul dintre cei mai cautati si cunoscuti directori de imagine din industria publicitatii romanesti si nu numai. A lucrat atat cu cele mai cunoscute si importante case de productie din Romania si Europa, cat si direct cu agentii de publicitate celebre precum Leo Burnett, Saatchi & Saatchi, McCann Ericson, Scala Thompson.


Making of