preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload

DVD

Din 15 octombrie, filmul Legături bolnăvicioase apare pe DVD. După ce a avut premiera în cadrul Festivalului de Film de la Berlin şi a devenit cel mai mare succes românesc al anului (cu aproximativ 23.000 de spectatori), filmul de debut al regizorului Tudor Giurgiu va putea fi vizionat pe DVD, alături de un bonus de o oră ce cuprinde interviuri luate regizorului şi celor trei actori principali – Ioana Barbu, Maria Popistaşu şi Tudor Chirilă - , scenaristei şi autoarei romanului ecranizat „Legături bolnăvicioase�?, Cecilia Ştefănescu, precum şi directorului de imagine Alexandru Sterian; un making of de 35 minute şi fotografii de la filmări. In plus, filmul va putea fi vizionat în format ecran lat (16:9) cu sunet Dolby Digital 5.1, fiind subtitrat în trei limbi: română, engleză şi franceză.

DVD-ul a fost realizat cu sprijinul Ambasadei Franţei în România şi a Institutului Francez, iar campania de promovare a fost sprijinită de Radio Guerrilla, Re:publik, 24 Fun, Tabu, Cinemagia şi OOPS Media. Lansarea sa oficială a avut loc luni, 2 octombrie, la Institutul Francez, în cadrul proiectului Carte blanche a... (Mână liberă lui...) - proiect iniţiat de Institutul Francez în ideea întîlnirii tinerilor regizori români cu publicul francofon şi cu cinefilii interesaţi să descopere şi alte două filme franţuzeşti care l-au inspirat pe respectivul regizor în cariera sa - în prezenţa actriţelor Maria Popistaşu şi Ioana Barbu, precum şi a directorului Transilvania Film.

La eveniment, invitaţii şi cinefilii care au umplut sala Elvira Popescu, dornici să vadă sau să revadă Legături bolnăvicioase, au fost întâmpinaţi de regizorul Tudor Giurgiu, de actriţa Maria Popistaşu precum şi de directorul Transilvania Film, Ştefan Bradea, în atmosfera caldă şi relaxată ce s-a păstrat încă de la filmări.

În deschidere, înainte de proiecţia filmului cu subtitrare în limba franceză, cei prezenţi au avut ocazia să vizioneze în premieră secvenţe de pe DVD. Iar în încheiere, spectatorii au avut ocazia să pună întrebări celor din echipa de filmare. După cum au mărturisit Ioana Barbu (distinsă la începutul acestei luni cu premiul de interpretare la Festivalul Internaţional de Film de la Pécs) şi Maria Popistaşu, unele dintre cele mai dificile experienţe de la filmari au fost frigul, nuditatea şi faptul că finalul s-a filmat în a opta zi de filmări, ceea ce a impus un cu totul alt ritm de lucru şi nevoia de a crea legături mult mai puternice între personaje.

Întrebat cu ce speră să plece de la acest eveniment cinefilul, după vizionarea filmului, regizorul Tudor Giurgiu a răspuns: "Cu emoţie. Dacă în sufletul cuiva rămîne măcar un dram de emoţie, atunci înseamnă ca filmul aduce ceva. Un prieten, la vizionarea de la Berlin, a ieşit din sală în timpul proiecţiei. L-am întrebat de ce şi mi-a spus că nu a mai putut sta, pentru că scenele din film i-au amintit de prima lui dragoste şi de despărţirea de iubita lui, la 19 ani, cu aruncat de haine pe geam şi aşa mai departe... Dacă trezeşte ceva în sufletul fiecăruia, atunci înseamnă că filmul merită."

Transilvania Film în colaborare cu Pro Video vor distribui DVD-ul în toate magazinele din reţeaua Altex şi Media Galaxy, reţeaua Diverta, Domo, Metro, Selgros, Carrefour, Cora, precum şi în centrele de închiriere şi în magazinele de specialitate, la un preţ recomandat de 499.900 lei.


Making of